Българите купуват имоти извън страната основно в Гърция

stat 12:22  |  25 март 2015 | | / Редактор Лилия Чалева
Гърция е пазар номер едно за покупка на имоти от български купувачи Гърция е пазар номер едно за покупка на имоти от български купувачи
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Инвеститорите в имоти започнаха да се завръщат на пазара от 2 години. В Лондон кризата отдавна е отминалата, цените са нагоре, а доходността в сектора е добра.
Това заяви от най-популярното имотно изложение във Великобритания А Place in the Sun* Никола Стоянов, управляващ партньор на ЛУКС ИМОТИ, предаде БТА.

От агенцията за луксозни имоти препоръчват на своите клиенти, които търсят добра доходност от инвестиции в имоти, два типа имоти в Обединеното кралство - апартаменти или къщи с 2, 3 или 4 спални в Лондон и неговите предградия, а също и студентските жилища в Ливърпул, Манчестър, Оксфорд, като тук влизат студиа или апартаменти в близост до университети.

Цените за подобен вид жилища започват от 40 000 паунда и могат да достигнат 60-70 000 паунда, а доходността е около 10 на сто годишно. Следва да се има предвид, че Великобритания е един пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата, посочва Стоянов.

Експертът заяви още, че интересът към сделките в чужбина нараства и допълни, че това ще е последната година, в която цените ще бъдат изгодни и биха направили покупката печеливша.

Кризата при недвижимите имоти в Европа е отминала, смята той. Оттук нататък посоката, и като брой сделки, и като цени, е само нагоре.

Според него луксозни имоти във високия сегмент могат да се купят в Испания за поне 200 000 евро, а във Франция - от 300 - 350 000 евро. Ако вземем по-нисък сегмент обаче, цените в Испания са от 60-70 000 евро.

Българските купувачи се еманципираха
доста през последните години и започнаха да купуват имоти извън пределите на България в добри мащаби, коментира още управляващият съдружник на ЛУКС ИМОТИ.

Компанията е договорилаи партньорства с водещи строителни предприемачи от Великобритания, Испания и Франция. Традиционно Гърция е пазар номер едно за покупка на имоти от български купувачи, посочва още Стоянов.

Най-популярното изложение във Великобритания за имоти в чужбина "А Place in the Sun Live" се състоя в Манчестър в периода 13-15 март.  Изложението беше посетено от над 5000 човека, като изборът беше буквално на имоти от целия свят.

Най-голям интерес сред британците традиционно привличат имотите в Испания, Франция, Италия, Португалия и американския щат Флорида, сочат наблюденията на ЛУКС ИМОТИ.

Акцент на настоящето издание бяха имотите във Франция, като за целта, в рамките на изложението, имаше изградено френско селище.

Следващото издание на изложението през тази година ще се проведе в Лондон в периода 8-10 май. Участие в него като единствена българска компания изложител ще вземе BULGARIAN PROPERTIES.


Последно в Лента