От 100 до 3000 лв. за наем на жилище във Варна

stat 12:39  |  20 февруари 2017 | | / Надежда Христова
За около 200 лева пък се предлагат гарсониери в периферията на Варна За около 200 лева пък се предлагат гарсониери в периферията на Варна
Сн.: Bulphoto

От 100 до 3000 лева месечно варират цените за наемане на жилище във Варна, съобщи Дарик радио.
Ако човек е сам, най-евтино - за около 100 лева, може да наеме стая в крайните квартали на града.

Между 120 и 160 лева на месец са наемите на стаи в широкия център. За около 200 лева пък се предлагат гарсониери в периферията на Варна, а за 100 лева повече може да се намери и едностаен апартамент.

Наемите могат да достигнат и до 1500 евро на месец. За толкова се отдават многостайни имоти в района на Икономическия университет, Спортна зала и в идеалния център например, обясни брокерът Добромир Ганев. По негови думи търсенето на подобни луксозни жилища не е голямо.

"Не е голямо търсенето на подобни имоти поради факта, че Варна не е град, подобен на София и Пловдив, където се съсредоточават много мениджъри например, които пътуват от чужбина", коментира Ганев.

Едни от най-търсените райони във Варна за наемане на апартамент са тези около университетите. Дори и да са по-скъпи, те рядко остават празни дълго време, тъй като студентите се комбинират и си делят наема, посочи Ганев.

Не липсват и случаи, в които хазяи с месеци не могат да дадат под наем жилището си. Обикновено това става, когато цената не съответства на характеристиките на имота, добави брокерът.


Последно в Лента