Англичани съдят хотелиер за разбитите си жилища в Пампорово

stat 16:14  |  22 февруари 2017 | | / Десислава Димитрова
Преди повече от 5 години чужденците си купили апартаменти в курорта (снимка архив) Преди повече от 5 години чужденците си купили апартаменти в курорта (снимка архив)
Сн.: Bulphoto

Окръжният съд в Смолян даде ход на делото за разбити преди пет години апартаменти на англичани в Пампорово.
Срещу управителя на етажната собственост на апарт хотела Недялко К. е повдигнато обвинение за обсебване в големи размери, като общата стойност на присвоените вещи от ваканционните жилища се изчислява над 82 000 лева, предаде БТА.

В съдебната зала стана ясно, че някои от англичаните са получили междувременно предложение от управителя да продадат обратно апартаментите си на цена приблизително 12% от стойността, на която са ги купили.

Делото е по жалбите на 20 собственици на жилища в хотела, предимно англичани. Те открили апартаментите си разбити, а оборудването и обзавеждането било изнесено. Според обвинителния акт противозаконното отнемане е станало през периода 2010-12 г. При първоначалните обяснения около проблема - преди пет години, стана ясно, че дружеството, което е избрано да управлява етажната собственост, е начислило хиляди левове за всеки апартамент за обслужване на общите части.

Делото се отложи за 20 март, когато ще бъдат призовани и разпитани като свидетели двама британски граждани и българин.


Последно в Лента