Бизнесът на среща с министър за такса смет

stat 14:53  |  20 март 2017 | | / Георги Брандийски
Служебният финансов министър Кирил Ананиев реално няма законодателна инициатива Служебният финансов министър Кирил Ананиев реално няма законодателна инициатива
Сн.: БТА

Бизнесът и служебният финансов министър Кирил Ананиев обсъдиха промените в Закона за местните данъци и такси в частта такса “битови отпадъци“.
Срещата бе в отговор на писмо от Българската стопанска камара, съобщи БНР.

Служебният финансов министър реално няма законодателна инициатива, така че каквито и промени да се осъществят, те трябва да бъдат направени от редовен кабинет.

Такса "битови отпадъци" може да се увеличи за потребителите, ако се въведе принципът "замърсителят плаща", заяви Илиана Павлова от Българската стопанска камара, която участва в срещата. Тя обясни, че бизнесът не знае какви реални промени го очакват и следователно как да планира разходите си:

В проекта е предвидено нещо за 2017-а, 2018-а, 2019-а. Все пак 2017-а година вече започна. Практиката е това, което познаваме до момента. Вече са изпратени всички уведомителни писма за дължимите суми и 2017-а г. отпада, което означава 2018-а, 2019-а, 2020-а, и отново влизаме в един кръг, за който и аз не знам кога ще свърши, каза Павлова.

Неизвестностите около такса "битови отпадъци" и въвеждането на принципа, че замърсителят плаща, за които бизнесът настоява от години насам, остават и след днешната среща.


Последно в Лента