Спира строителството в морските курорти от 15 май

stat 15:30  |  12 май 2017 | | / Лилия Чалева
Глобата за физически лица достига до 10 000 лв., а за фирми - 50 000 лв. Глобата за физически лица достига до 10 000 лв., а за фирми - 50 000 лв.
Сн.: БТА

Забраната за строителство във варненските курорти влиза в сила от 15-и май до 1 октомври.
За този период се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите „Златни пясъци“, Св. Св. Константин и Елена“, КК „Чайка“, КЗ „Прибой“, курортна зона - местност „Манастирски рид“, гласи заповедта на кмета на Община Варна.

Забранява се достъп на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали, в комплексите. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности.

В срок до 14-и май възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на територията на комплексите се задължават да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите.

Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност.

За нарушаване на заповедта физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 лева до 50 000 лева.


Последно в Лента