Превърнаха останки от имение на Кенеди в творба

stat 10:35  |  16 май 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Семейното имение на Джон Кенеди Семейното имение на Джон Кенеди
Сн.: Facebook

Местни творци превърнаха останки от ремонта на семейното имение на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди в произведения на изкуството.
Подови дъски, стъкла от прозорци, дървени керемиди (шиндли), електрически осветителни тела, избелели тапети, ръждясали пирони и дори метална кука, на която в миналото е била окачена люлка на верандата в къщата в Хаянис порт на полуостров Кейп Код, са сред спасените останки от основния ремонт.

Те бяха трансформирани в произведения на изкуството от местни творци, вдъхновени от бившия президент, роден през този месец преди 100 години,  предаде Асошиейтед прес.

Когато не били във Вашингтон, Джон и Джаки Кенеди и техните две деца отсядали в къщата с 9 спални и очарователна гледка към океана в периода от 1958 г. до смъртта на президента през 1963 г.

Къщата бързо започна да се разпада, което подтикна текущите й собственици Тед Кенеди младши и неговата съпруга Кики да предприемат основен ремонт през 2011 г. Дизайнерът и строител Марк Грениър осъзнал, че това не е обикновена работа и започнал да събира безброй предмети, които обичайно се изхвърлят като строителни отпадъци, в ремарке за съхранение зад дома.

"Беше ми трудно да изхвърля тези частици история", каза той.

"Идеята беше да се възползваме от голямата творческа общност в Кейп Код", каза Джон Алън, който е ръководител на музея на Джон Кенеди в Хаянис.

"Необходимо ми беше време да осъзная, че това са артефакти от фамилия Кенеди. Обичах семейството и ми липсват. Да видя предметите, беше много емоционално преживяване за мен", каза творецът Ричард Нийл.

Той създаде портретите "Джак" и "Джаки" на бившия президент и първата дама от старо стъкло от прозорец, кухненски рафтове и един библиотечен шкаф.

Сред другите творби са плешив орел, поставен върху флага на САЩ, който пенсионираният учител Карл Лопес направи от керемиди и алуминиеви покривни отвори.

На творците беше дадена свободата да използват и други материали.

Произведенията ще бъдат изложени на няколко места в Кейп Код, след това на търг през август, а приходите ще отидат за ремонт на музея.


Последно в Лента