Семейство Обама купи дом за над 8 милиона долара

stat 14:38  |  1 юни 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Къщата, която Мишел и Барак Обама купиха. Преди това те живяха в нея под наем след напускането на Белия дом Къщата, която Мишел и Барак Обама купиха. Преди това те живяха в нея под наем след напускането на Белия дом
Сн.: БТА

Бившият президент на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел купиха дом за 8,1 милиона долара, недалеч от Руския културен център в квартала Калорама във Вашингтон.
Това съобщиха руски и американски медии, цитирани от БТА. Те се позовават на агенция за недвижими имоти. 

Семейството е взело под аренда дома след приключването на президентския мандат на Обама, а сега е решило да го купи. По данни на вестника, в дома има 8 спални и 10 бани. 

Калорама в северозападната част на Вашингтон е сред най-старите и най-престижни квартали в града. Там по различно време са живели предшественици на Обама на поста президент на САЩ, като Удроу Уилсън, Уилям Тафт, Франклин Рузвелт, Уорън Хардинг и Хърбърт Хувър. Барак и Мишел Обама възнамеряват да останат във Вашингтон, докато по-малката им дъщеря Саша не завърши училище. 

"Вземайки под внимание, че ще останат най-малко две години и половина във Вашингтон, бившият президент и г-жа Обама прецениха, че е целесъобразно да придобият дома", заяви говорителят на Барак Обама Кевин Луис. 

Изданието отбелязва, че домът на бившия президент на САЩ се оказа най-скъпият в квартала Калорама след струващия около 23 милиона долара дом на основателя на компанията "Амазон" и собственик на издателство "Вашингтон пост" Джеф Безос. 


Последно в Лента