Строят нов жилищен комплекс от затворен тип в Перник

stat 14:20  |  27 юни 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Първа копка на нов жилищен комплекс от затворен тип в Перник Първа копка на нов жилищен комплекс от затворен тип в Перник

Направена е първата копка за изграждането на най-новия жилищен комплекс от затворен тип в Перник, съобщиха от пресцентъра на община Перник.
Комплексът е разположен на терен от осем декара в местността "Ладовица" в кв. "Изток". Той включва четири жилищни сгради с общо 120 апартамента. В рамките на проекта ще бъде изградена и нова инфраструктура.

На официалното начало на строителството е присъствала кметът Вяра Церовска заедно с екипа си.

"Районът е много красив и се надявам такъв да стане и самият комплекс. Радвам се, че това се случва в нашия град, защото крайно време е да се оценят неговите предимствата като близостта до София, спокойствието и наличието на добра инфраструктура", е коментирала Церовска.

Мирослав Милоров - управител на фирмата изпълнител "Виена билдинг груп" ООД, е заявил, че следващата година по същото време първата сграда трябва да има акт 16. Цялостното строителство трябва да приключи за две години, като общата сума за четирите сгради е 7 млн. евро.


Последно в Лента