Арх. Иван Несторов е новият шеф на ДНСК

stat 11:23  |  28 септември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Арх. Иван Несторов е новият шеф на ДНСК Арх. Иван Несторов е новият шеф на ДНСК

Арх. Иван Несторов е новият началник на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, назначен от регионалния министър Николай Нанков.
Несторов сменя на поста Милка Гечева, считано от днес,  съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Преди да оглави ДНСК, арх. Несторов беше директор на дирекция "Геозащита и благоустройствени дейности" в МРРБ. Завършил е висшето си образование в Букурещ в Института по архитектура и градоустройство "Йон Минку" през 1983 г.

Има 11-годишен стаж в Инспекцията за държавен и технически контрол, чийто правоприемник е ДНСК, както и 18-годишен стаж в Столична община, където е бил началник на отдел "Архитектура", директор на дирекция "Контрол по строителството" и директор на дирекция "Архитектура и градоустройство".

Досегашната шефка на ДНСК Милка Гечева бе освободена от поста в средата на септември по настояване на вицепремиера Валери Сименов.

Гечева беше назначена на поста през 2010 г. Три години по-късно обаче беше освободена от кабинета „Орешарски“. Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че причината е разрушаването от страна на властите на така нареченото "Весело село“ на митничарите на брега на язовир „Ивайловград”.  Бившият регионален министър Лиляна Павлова обвини кабинета на Пламен Орешарски в чистка и каза, че Гечева е "отличен специалист, експерт и управленец".
По-късно, по времето на служебното правителство през 2014 г., Милка Гечева беше възстановена на поста.


Последно в Лента