Всяко 4-то жилище в затворен тип комплекс е за инвестиция

stat 09:53  |  6 октомври 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Затворен тип комплекс в София Затворен тип комплекс в София

Всяко четвърто жилище в затворен комплекс се купува с цел инвестиция и даване под наем, пише "Монитор"
Според столичния брокер Наско Атанасов клиентите освен от цената се интересуват специално и от таксите,които трябва да плащат за поддръжка на общите части на имотите и услугите, които се предоставят.

По думите в по-скъпите комплекси, имащи собствени покрити басейни и други екстри тези такси не са никак малки.

„Когато такъв имот се купува за инвестиция и даване под наем, съществува риск по-дълго време да е необходимо за намирането на подходящия наемател, съгласен на тези условия. Затова и повечето купувачи на жилища там ги взимат за лично ползване“, обяснява той.

Брокерът смята, че засега най-предпочитани са затворените комплекси, намиращи се в полите на Витоша и най вече близо до южната дъга на Околовръстното.

Брокерът Тихомир Цаков смята, че основното търсене в затворените комплекси е за живеене, като това са хора, нямащи възможност да си купят самостоятелна къща и те предпочитат този вариант, защото разходите им за поддръжка ще са по-малки.

За лично ползване имотите от сегмента се купуват основно от млади семейства с деца, при които средата и сигурността са от особено значение, сочи анализ на пазара в сегмента на една от консултантските компании.

“Хората искат да подобрят начина си на живот, а затворените комплекси осигуряват по-добра среда за живеене. Клиентите държат пространството около сградата, която обитават да бъде добре поддържано и да разполага с различни удобства като спортни и детски площадки“, казва Любомирка Атанасова, изпълнителен директор на фирмата и отчита непрекъснатото повишаване на взискателността на клиентите към предлаганите имоти.

Новият хит на пазара за имоти - затворен тип комплекс >>>

Какви са ”подводните камъни” на пазара на имоти >>>


Последно в Лента