Затвор до 2 г. за шум и пробиване с бормашина в Румъния

stat 17:25  |  3 ноември 2017 | | / Лилия Чалева
Законопроектът е на министерството на вътрешните работи Законопроектът е на министерството на вътрешните работи
Сн.: Wikipedia

Законопроект в Румъния предвижда затвор до 2 г. за хората, които нарушават спокойствието на съседите си с шумни дейности в определени часове.
Законопроектът предвижда хората, които продължават да нарушават спокойствието на съседите си между 22.00 и 8.00 ч. и между 13.00 и 14.00 ч., въпреки че са били предупредени от полицията, рискуват да бъдат осъдени на затвор до две години, съобщава румънският информационен сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Присъда затвор между три месеца и две години предвижда законопроектът за хора, които слушат силно музика, пробиват с бормашина, крещят или предизвикват друг силен шум, и не преустановят това, след като бъдат предупредени от полицията.

Ограничението за шума важи и при организиране на сватби и други тържества в частно жилище или в офиси на фирма, намиращи се в съседство с жилища.

Законопроектът е представен за обществено обсъждане от министерството на вътрешните работи.

Към момента законът за реда и обществената сигурност предвижда само глоби за подобни нарушения.

Румънските власти предвиждат и забрани за купуване на повече от един автомобил "втора ръка" в период от две години. Това предвижда законопроект на управляващата Социалдемократическа партия (СДП), съобщи в. "Ромъния либера".

Правителството в Румъния подготвя и серия от фискални мерки, включително прехвърляне на социалните осигуровки от работодателя към служителя, които предизвикаха недоволството на синдикатите.  Хиляди румънци се готвят да излязат на протести в неделя в страната и в чужбина, недоволни от правителствените планове за промени в правосъдното законодателство и във фискалната система.


Последно в Лента