The Mall вече е собственост на фонд от ЮАР

stat 11:59  |  7 ноември 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов
Сделката е за 156 млн. евро Сделката е за 156 млн. евро
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Столичният The Mall вече официално е част от портфолиото на южноафриканския инвеститор Hyprop Investments Limited.
Инвеститорът придобива втория по големина търговски център в София срещу 156 млн. евро, съобщи regal.bg.

Сделката, за която беше съобщено през юли, получи разрешението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в средата на септември без пазарен анализ от страна на регулатора, а смяната в собствеността е вписана в Търговския регистър на 11 октомври.

Търговският център вече е и с нов мениджмънт - двама българи.

Продавач е регистрираното в Кипър дружество Fortone Holdings Limited, зад което стоят гръцката Assos Capital, която държеше 85% от капитала, и базираната във Великобритания мениджърска компания Stage Capital с 15%.

За финализирането на сделката стана ясно от съобщение до медиите на британското дружество, разпространено по повод първата годишнина от основаването й.

Със смяната на собствеността на The Mall реално втори от големите софийски молове вече е собственост на фонд от ЮАР. Първа приключи сделката за "Сердика център", където купувач беше NEPI Rockcastle, а цената беше 207 млн. евро, но включваше и офис сграда. Същият фонд договори и Paradise за 253 млн. евро, но сделката чака разрешение от КЗК.

Най-отдавна започналата продажба - на Mall Sofia, има шанс да не се случи заради забавянето. Купувачът - Acsion, отново от ЮАР, беше избран през пролетта, но все още сделка няма.


Последно в Лента