Намаляват бумащината в ДНСК

stat 11:05  |  8 ноември 2017 | | / Георги Брандийски
Намалява се броя на документите на хартиен носител, които иска ДНСК Намалява се броя на документите на хартиен носител, които иска ДНСК
Сн.: Bulphoto

Намалява се броя на документите на хартиен носител, които гражданите и бизнесът трябва да представят пред Дирекцията за национален строителен контрол.
Това ще стане чрез Законопроект за изменение на Закона за устройство на територията, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Вече няма да бъде изисквано удостоверение за признаване на придобито висше образование в чужбина, издавано от Националния център за информация и документация, при кандидатстване за получаване на удостоверение за извършване на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор, допълват от МРРБ.

Чрез промените в нормативния документ се цели облекчаване на административните процедури и намаляване на административната тежест, като това ще помогне на заинтересованите да спестят време и средства, се посочва в съобщението.

Предложенията за промяна в Закона за устройство на територията и мотивите към тях са публикувани на интернет страницата на МРРБ в секцията "Проекти на нормативни актове", на сайта на Дирекцията за национален строителен контрол, както и в Портала за обществени консултации, уточняват от МРРБ.


Последно в Лента