Сингапур е най-скъпият град на света

stat 12:26  |  8 ноември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Сингапур отново е най-скъпият град на света Сингапур отново е най-скъпият град на света
Сн.: Shutterstock

Сингапур е признат за най-скъпия град на света за чужденци за четвърта поредна година.
Това сочи публикуван днес доклад на аналитичното подразделение на британското списание "Икономист" - Икономист интелиджънс юнит (Economist Intelligence Unit - EIU), цитиран от ТАСС.

Азиатският град държава е най-скъпото място в света за придобиване на автомобил, както и второто по цени на облеклото, отбелязват експертите. В някои категории обаче, например домашните потреби, стоките за лична хигиена, както и цени за обслужващия персонал, Сингапур е сравнително евтино място спрямо други мегаполиси в региона, сочи докладът.

Според авторите на класацията цените на храните са еднакви в Сингапур и Шанхай.

На второ място в класацията е Хонконг, следван от Цюрих и японските градове Токио и Осака.

Като цяло в топ десет най-много представители имат азиатските градове. В списъка влиза и Ню Йорк, който благодарение на поевтиняването на долара е слязъл с две позиции спрямо миналата година до деветото място. Единствен представител на еврозоната е Париж, който е десети, измествайки Копенхаген.

Най-евтиният град за чужденци в света е Алмати в Казахстан. София се нарежда на 112-о място в списъка и също попада сред най-евтините градове в света.

Авторите на доклада отчитат стойността на 160 стоки и услуги, включително храни, облекло, домашни потреби, козметика, жилищни наеми, транспортни разходи, цени на училища и детски градини.


Последно в Лента