Къде продават имоти за по 1 евро

stat 09:00  |  14 ноември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева
Село Карега Лагуре се намира в Северна Италия е разположено е на 958 м надморска височина Село Карега Лагуре се намира в Северна Италия е разположено е на 958 м надморска височина
Сн.: Wikipedia

Имоти с цена от 1 EUR винаги силно са привличали погледите на купувачите.
Обикновено тази схема се прилага за недвижимости, които трудно могат да намерят собственик, поради факта, че или са на неатрактивна локация, или са в лошо състояние.

Често някои държави също прибягват до тази схема. Така например, Италия и Франция в последните години разпродадоха част от замъците си. В замяна на 1 EUR новият собственик получава исторически имот, но трябва да инвестира стотици хиляди евро в реновирането и поддържането на имота.

Хора със средни доходи, обаче също могат да се възползват от евтини имоти, отбелязва "Факти".

Ето и някои примери:

Франция

В малкото градче Руба всеки, който иска може да придобие имот срещу 1 EUR. Изискването е да го реновира. Другото ограничение е, че 5 години след покупката няма право да го продава.

В градчето Шан дю Бул, се продават парцели с цена от 1 EUR/кв.м. Причината местните власти да прибягнат до подобна схема е, че искат да привлекат повече хора, които да живеят в града.

Великобритания

Всеки жител на Ливърпул може да си купи апартамент срещу 1 EUR в район Енфийлд. Изискването е купувачът да е местен, а имотите, които се предлагат са апартаменти в стари сгради.

Италия

В италианското село Карега-Лигуре продават къщи срещу 1 EUR. Условието е новият собственик да възстанови имота, но като използва само екологични материали и запази автентична външната фасада.

Австрия

Местните власти на Рапотенщайн предлагат безплатна земя на млади семейства. Условието е те да построят къща върху парцела до 3 години след придобиването му. В противен случай трябва да платят глоба в размер на 12 000 EUR.

Япония

Силната миграция на жители от остров Хокайдо към други региони на страната е принудила местните власти да започнат предлагането на безплатни парцели на желаещите да си построят къща там в следващите 3 години.


Последно в Лента