Продават 4 ресторанта за по над €1 млн. в София

stat 16:06  |  5 декември 2017 | | / Красимир Тодоров
Един от обектите, който и в момента е обявен за продажба Един от обектите, който и в момента е обявен за продажба

Повече от 130 оферти за продажба на заведения се търгуват в момента в столицата, показва справка в няколко от най-големите специализирани сайтове за имоти.
В луксозния сегмент са няколко ресторанта, чиято цена е над 1 милион евро. Само в един от големите сайтове офертите за такива имоти са четири. Средната цена на квадратен метър варира от 960 до 4615 евро на квадратен метър, като конкретната стойност се определя от големината на обекта и локацията. 

Най-скъпо на квадрат се предлага заведение на оживен столичен булевард, близо до Софийския университет. Цената е съизмерима с други големи европейски градове- 5696 евро. Поради по-малката квадратура общата стойност на имота е под 1 милион евро.

Следва оборудван и дизайнерски обзаведен ресторант в престижния квартал „Иван Вазов“. За 260 квадратни метра се иска цена от 1.2 милиона евро или 4615 евро на квадрат. Капацитетът на заведението е 50 седящи места и още 70-в градината. Тези две цени са двойно по-високи от средните при останалите луксозни предложения в сегмента, коментират брокери. 

Според тях офертите са нови, подадени в края на ноември и тестват пазара. Според брокери, средната цена на квадратен метър в София в момента е между 1200 и 2000 евро. По-евтините предложения са за квартални кафета, барчета и заведения тип домашна кухня. 

Особено търсени са разработените обекти, както и тези от луксозния сегмент, които са дадени под наем при изгодна цена. Инвестициите обаче в този сегмент на пазара са доста по-малко, отколкото в жилищата.


Последно в Лента