Китайски съд продава небостъргач на търг в интернет

stat 09:25  |  27 декември 2017 | | / Редактор Виктор Стефанов
Небостъргачът се продава с начална цена 553 млн. юана Небостъргачът се продава с начална цена 553 млн. юана
Сн.: Shutterstock

Имате нужда от небостъргач? Скоро на търг в интернет ще бъде предложена от китайски съд 39-етажна сграда при начална цена 553 милиона юана (71 млн. евро).
156-метровото здание с обща площ от 76 000 квадратни метра се намира в град Тайюан, в северната провинция Шанси, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Строежът е започнал през 2006 година, но е спрян през 2010 година поради липса на средства след края на грубото строителство. Хотелът, който трябвало да се помещава в сградата, така и не отворил врати, посочва върховният съд в Шанси, цитиран от агенция Синхуа.

Затова съдът ще обяви търг за небостъргача и терена на 2 януари на основния китайски сайт за онлайн търговия Таобао (Taobao), водеща платформа на местния лидер в електронната търговия Алибаба (Alibaba), наричан понякога китайския иБей (eBay).

Съдът разпространи снимки на слабо осветените подземни паркинги и прашни етажи с купища строителни материали.

В усилията си за прозрачност при продажбите на конфискувани активи повечето китайски съдилища са открили акаунти в платформата за съдебни търгове на Таобао, отбелязва Синхуа.
В този сайт могат да се купят всякакви конфискувани неща - жилищни сгради, коли, бижута, мобилни телефони.

През ноември 28-етажна сграда беше обявена за продажба на търг за 218 милиона юана от съд в източната провинция Чжъцзян, но никой не направи оферта.


Последно в Лента