Агенция ще улеснява инвеститорите в строителната дейност

stat 12:17  |  1 март 2018 | | / Лилия Чалева
Пътно планиране и строителство Пътно планиране и строителство
Сн.: Shutterstock

Новоучредената неправителствена организация Агенция за инвестиции в строителството ще предоставя нов тип комплексна услуга
Тя ще улеснява инвеститора по целия път на реализация на даден инвестиционен проект. Това каза в Националния пресклуб на БТА председателят на Агенцията за инвестиции в строителството Гена Събева, която представи дейността на организацията.

Според Събева много инвеститори се отказват още в началния етап на идеята, защото няма към кого да се обърнат, за да им каже за колко време ще върне инвестицията.

Екипът на организацията, който се състои от специалисти във всички области, ще прави разчет за възвръщаемостта, като ще предлага различен тип финансиране - чрез банка, фонд или частно. Идеята е инвестициите да се върнат до пет години.

Агенцията се е насочила към работа с големи инвеститори от България и чужбина.
Организацията ще предлага най-добрата комбинация от подходи, като ще поеме цялата отговорност в процеса и ще следи всички стъпки на строителството. Идеята е да се постигне най-доброто съотношение цена - време - качество, обясниха от организацията.

На първия етап от процеса се разглеждат проектите, преценява се доколко са изпълними, прави се бизнес план с разчети за приходи и разходи Ще се ползват различни методики за инвестиране.

След одобряването на бизнес - плана, започва строеж, който ще се следи от организацията, която ще стои като мониторингов орган , допълниха от новоучредената Агенция за инвестиции в строителството.


Последно в Лента