На пазара за имоти вече не се купува на всяка цена

stat 14:13  |  13 март 2018 | | / Красимир Тодоров
Купувачите на имоти вече не пазаруват ”на всяка цена” Купувачите на имоти вече не пазаруват ”на всяка цена”
Сн.: Bulphoto

2017 година беше изключително силна за сделките на имотния пазар, регистриран бе и значителен ръст.
От началото на 2018 наблюдаваме продължаване на тенденцията, за което допринасят фактори като подобряването на нивото на заплатите, атрактивните все още лихви по ипотечните кредити, стабилната икономиката.

Тук обаче има едно „но“., с което трябва да се съобразяваме, каза пред телевизия "Блумбърг" управителят на фирма от бранша Мариана Стаменова.

"Разликата между търсенето и предлагането, което е основен регулатор на пазара на недвижимост, ще върви към уравновесяване, с оглед на фактори като засиленото през последните години ново строителство", смята експертът.

Според нея, има и известни очаквания за забавяне на ръста на световната, европейската и респективно българската икономиката, което също неминуемо ще засегне и имотния бранш. А и купувачите също така стават по-внимателни и взискателни.

„Вече не се купува на всяка цена. Част от купувачите реализират собствени спестявания. Дори и тези, които купуват за лични нужди, а не за инвестиция, са все по-внимателни по отношение на това, което искат. Засилват се и изискванията към новото строителство" , коментира Стаменова.


Последно в Лента