153% ръст на вложенията в имоти

stat 12:30  |  23 март 2018 | | / Редактор Виктор Стефанов
От Министерство на икономиката обявиха, че правителството работи за намаляване на административната тежест От Министерство на икономиката обявиха, че правителството работи за намаляване на административната тежест
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

България e с най-голям годишен ръст от 153% на инвестициите в недвижими имоти през 2017 г. спрямо 2016 г.
Това показват данни от доклада Global Investment Atlas 2018 на Cushman & Wakefield. По този начин инвестиционните сделки в страната са достигнали 856 млн. долара, заяви вчера заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов на официална церемония по връчване на Годишните награди на Imoti.net.

Той изтъкна, че българската икономика се намира в период на предизвикателства и възможности, с подчертана финансова и макроикономическа стабилност, пример за което са прогнозите от 4 % ръст на БВП през 2018 г.

Зам.-министър Борисов поясни, че правителството работи усилено в посока намаляване на административната тежест и развитието на бизнеса. По думите му успешното прогресиране на имотния бранш, автомобилния и IT сектора у нас са доказателство за ускореното развитие на българската икономика.

Заместник-министърът отличи компаниите в категория Дебют на Агенция за недвижими имоти. Призът за първо място грабна фирма АНТРЕ, за второ място се пребори STONEHARD , а трето бе спечелено от фирма РЕТРЕЙД.


Последно в Лента