Блок протече половин година след саниране

stat 16:03  |  2 май 2018 | | / Редактор Лилия Чалева
Блок 65-и в кв. ”Меден рудник” в Бургас Блок 65-и в кв. ”Меден рудник” в Бургас
Сн.: БНР

Няколко месеца след като блок 65-и в кв. „Меден рудник“ в Бургас е саниран, жителите му се оплакват от мухъл и течаща вода в домовете им.
Според тях, документацията за извършеното не отговаря на истината.

"На покрива не са поставени всички шапки. В отговор на Община Бургас се казва, че още миналата година на 7 март са били поставени. А строителната площадка е отворена на 6 март. Блокът е завършен още преди да бъде започнат", разказа управителят на блока Донка Владимирова пред БНР.

По думите й представител на фирмата е констатирал на 2 септември, че сградата е завършена едва на половина.

"Но сега в документи намирам, че се е състоял оглед на първи септември - ден преди датата. И блокът е бил приет без забележки. На 100% завършен. Виждам на много актове дати, които не съвпадат с етапите на работа и на завършеност", обяснява тя.

Липсват части от отводнителната система, или се слагат тръби с по-нисък капацитет и от материал, който зимата се напуква. Единственият противопожарен изход към покрива пък е с размери 50 на 60 см.

"Трябва да бъдат по български стандарт 130 на 90 см. Ние нямаме достъп по този начин до покрива, ако се случи нещо. Аз не успях да мина, но ми казаха, че било от възрастта", казва още Владимирова.

Управителят на фирмата, извършила санирането, Стефан Соколов обясни, че блокът е в перфектно състояние.

"Цялото строителство е контролирано от строителния надзор, от инвеститорския контрол от страна на Общината, всички строително-монтажни работи по блока са изпълнени съгласно българското законодателство, цялата документация е направена. За първуи път чувам, че има жалби", заяви Соколов.

След среща с кмета на Бургас Димитър Николов и живущите в блока стана ясно, че жилищната сграда наистина се нуждае от основен ремонт.

Община Бургас и фирмата-изпълнител са поели ангажимент в рамките на две седмици всички неизправности по блок 65 да бъдат отстранени.


Последно в Лента