Всеки пети американец живее с родителите си

stat 11:53  |  15 май 2018 | | / Редактор Георги Брандийски
Семействата с представители на няколко поколения се увеличават в почти всички расови групи в САЩ Семействата с представители на няколко поколения се увеличават в почти всички расови групи в САЩ
Сн.: Bulphoto

Над 64 млн. американци, или 20% от американското население, живеят в домакинства с представители на няколко поколения.
Това съобщава Асоциацията на ипотечните банкери, като се позовава на доклад на изследователския център Pew, цитиран от Инвестор.

Анализът на Pew, който използвал данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ показва, че както броят, така и делът на американците, живеещи в домакинства с представители на няколко поколения, продължава да расте въпреки подобряването на американската икономика след рецесията от 2007 г., пише онлайн изданието World Property Journal.

Според доклада семействата с представители на няколко поколения се увеличават в почти всички расови групи в САЩ, сред испаноговорящите, в повечето възрастови групи и сред представителите на двата пола. Този тип домакинства включва представители на две или повече поколения или баби и дядовци и внуци под 25-годишна възраст. Делът на американците, които живеят в такива домакинства е намалял от 21% през 1950 г. до 12% през 1980 г. След това обаче започва да се увеличава.

Броят и делът на американците, живеещи в подобни домакинства, е нараснал рязко по време на и веднага след рецесията от 2007-2009 г. След това нарастването леко се забавя, но остава много по-бързо в сравнение с ръста преди рецесията. През 2009 г. 51,5 млн. американци (17% от населението) са живели в домакинства с представители на няколко поколения, сочат данните на Бюрото за преброяване на населението. През 2014 г. 60,6 млн. американци, или 19% от американското население, са били част от домакинства с представители на няколко поколения, показва последният голям анализ на Pew.


Последно в Лента