Все по-търсени стават къщите около Пловдив

stat 12:07  |  25 май 2018 | | / Редактор Лилия Чалева
С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година
Сн.: Shutterstock

Едни от търсените имоти в Пловдив са къщите в близост до града.
Според експертите това се дължи на факта, че за 20 000 – 30 000 евро купувачите могат да намерят къща на 15 км от Пловдив, но не и да закупят апартамент в града за същата сума. Това стана ясно по време на бизнес закуска на брокери на недвижими имоти, организирана от Imoti.net.

На територията на Пловдив най-търсени са жилищата в близост до индустриалните зони.

С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година, спрямо същия период на миналата 2017-та.

Данните показват, че първо жилище купуват хора между 25 и 35 години.

От началото на годината половината имоти са били продадени „на зелено“ т.е., докато обектите все още са били в строеж. 30% от жилищата в Пловдив и региона са били закупени с кредит, сочат още данни на агенциите за недвижими имоти.

Интересна тенденция е, че в последните месеци брокерите отчитат повишен интерес към покупка на панелно жилище. Причина за това е, че новото строителство предлага по-малки по площ апартаменти.


Последно в Лента