Във Варна купуват имоти и на скица

stat 09:57  |  27 юни 2018 | | / Редактор Георги Брандийски
В по-централните квартали сумата достига до 1000 евро за кв. метър В по-централните квартали сумата достига до 1000 евро за кв. метър
Сн.: Dir.bg

С 10% са нараснали продажбите на имоти във Варна и региона през първото тримесечие на 2018 година спрямо същия период на миналата година

Това отчетоха брокери на недвижими имоти, цитирани от Инвестор

Данните показват, че най-търсени са луксозните имоти в града и околностите му. Желаещите да се сдобият с нов дом са склони да платят между 100 000 и 130 000 евро, като срещу тази сума търсят жилище ново строителство. Цените на панелните апартаменти във Варна също отбелязват ръст в сравнение с миналата година, отчетоха още брокерите. В по-централните квартали сумата достига до 1000 евро за кв. метър.

„От началото на годината досега имаме издадени 110 разрешителни за строеж, предимно за жилищни сгради. За сравнение за цялата 2017 година разрешителните бяха 200“, обясни главният архитект на Варна -  Виктор Бузев. По думите му в града набират популярност сделките „на тъмно зелено“. „Става дума за продажби на имоти не в процеса им на строеж, а на етап по проект, по скица. Това е много рисково“, предупреди главният архитект на Варна.

Стратегията на местната власт за развитието на града предвижда обособяване на индустриална зона във Варна. Относно проблема с недостига на паркоместа в централните част на града, главният архитект обясни, че проблемът може да се реши с многоетажни паркинги.

,Последно в Лента