Удължиха срока за проекта ”Гранд Каньон-София”

stat 14:56  |  27 юни 2018 | | / Редактор Лилия Чалева
Проектът ”Гранд Каньон - София” в ”Младост” Проектът ”Гранд Каньон - София” в ”Младост”

Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между България и "Гаранти - Коза България" ЕАД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект "Гранд Каньон - София" в столичния район Младост. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С документа се удължава срокът за изпълнение на проекта с две години поради отчетено съществено забавяне в изпълнението на административни процедури.

Удължава се и срокът на сертификата за приоритетен проект, издаден на основание подписания меморандум.

Проектът "Гранд Каньон-София" предвижда изграждането на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ търговска част, хотелски комплекс, парк с езера, скейтборд парк и открита детска площадка.

Проектът "Гранд Каньон" е разработен така, че да популяризира столичния район "Младост" като предпочитано място, обединяващо възможността за пазаруване, настаняване, отдих и живот в града, уточниха от правителствената пресслужба.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени 240 нови работни места.

Проектът се реализира на мястото на някогашната "Нова Деница" в "Младост". Разгъната застроена площ на "Гранд Каньон" ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м. Трите сгради в комплекса ще се казват "Витоша", "Пирин" и "Рила".
В комплекс ще има 765 апартамента, търговски център, луксозна хотелска част, престижна очна клиника, голяма паркова зона с фонтан и водни площи, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка и скейт парк.Последно в Лента