Удължават срока за изграждане на „Гранд Каньон-София“

stat 11:52  |  28 юни 2018 | | / Редактор Георги Брандийски
Причината за удължаването е съществено забавяне в изпълнението на административните процедури Причината за удължаването е съществено забавяне в изпълнението на административните процедури

Срокът за изграждане на мултифункционалния комплекс „Гранд Каньон-София“ в район "Младост" в столицата е удължен с две години.
Срокът за изграждане на мултифункционалния комплекс „Гранд Каньон-София“ в район "Младост" в столицата е удължен с две години.

Правителството е одобрило Допълнително споразумение към Меморандума за разбирателство между България и компанията-изпълнител на проекта „Гаранти-Коза България“ ЕАД, съобщи пресцентърът на МС.

Причината за удължаването е съществено забавяне в изпълнението на административните процедури, става ясно още от съобщението. Удължава се и срокът на сертификата за приоритетен проект, издаден на основание подписания меморандум.

Проектът „Гранд Каньон-София“ предвижда изграждането на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ търговска част, хотелски комплекс, парк с множество атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка.
Той е разработен така, че да популяризира столичния район „Младост“ като предпочитано място, обединяващо възможността за пазаруване, настаняване, отдих и живот в града.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени 240 нови работни места.Последно в Лента