Никой не иска някогашната вила на Пенчо Семов в Габрово

stat 12:20  |  14 август 2018 | | / Редактор Лилия Чалева
Четириетажната вила в Габрово на индустриалеца Пенчо Семов от години тъне в разруха Четириетажната вила в Габрово на индустриалеца Пенчо Семов от години тъне в разруха
Сн.: БНР

Обявеният за днес търг за продажбата на някогашната вила на индустриалеца Пенчо Семов в Габрово се провали поради липсата на интерес. Нито един кандидат не е подал документи за участие в наддаването за сградата в квартал "Дядо Дянко" – архитектурен шедьовър от миналия век.

Четириетажната вила в Габрово на индустриалеца Пенчо Семов от години тъне в разруха. Крупният благодетел я дарява за дом за възрастни хора, но завещанието му остава неизпълнено. Преди десетина години част от сградата, използвана по-рано за болнични нужди, е опожарена и остава без покрив.

Имотът – старопиталище с прилежащия му парк, разположен на площ от 6 декара, е собственост на Министерството на здравеопазването и е в активите на Областната болница в Габрово, която обяви продажбата ѝ при първоначална цена при наддаването 308 хиляди 333 лева без ДДС. Предстои да бъде обявен втори търг, поясниха от болницата, като цената на предлагания имот ще бъде намалена, каквото е изискването по закон.


Последно в Лента