30 големи строежа вдигат шум по морето

stat 08:14  |  18 май 2017 | | / Николай Големанов
До активния туристически сезон на Черноморието остават броени дни До активния туристически сезон на Черноморието остават броени дни
Сн.: Dir.bg

Продължава работата на около 30 строежа на големи хотели и ваканционни комплекси в курортите на българското Черноморие.
Това сочат данни на Националния регистър за ново строителство и реконструкции в България, предоставени на „Монитор” и публикувани днес.

По Южното Черноморие обектите са 21, а по северното - десетина.

Петър Каменов от регистъра обясни пред всекидневника, че в Кранево се завършва голям хотелски комплекс. „Там все още има много работа и не се знае кога ще бъдат готови”, поясни той.

Подобен обект се довършвал в момента и в курорта „Албена”. Изпълнението му също се е е забавило.

„Във Варна до кв. „Аспарухово” се довършва голям ваканционен комплекс с жилища”, продължи Каменов.

На север, в „Слънчев ден” се вдигат 2 големи хотелски сгради и атракционен комплекс. В курорта „Чайка” се довършва хотел. В „Златни пясъци” само се достроява един от големите комплекси.

В Обзор, в област Бургас, миналата година започна изграждането на голям ваканционно-хотелски комплекс и там са далеч от завършване. Продължават тежки строителни работи.

Според Каменов в „Слънчев бряг” никога строителството не е било толкова слабо, сякаш е замръзнало. Довършват се само 4 от блоковете на ваканционен комплекс, започнат много отдавна.

В Равда неотдавна е започнало строителството на голям комплекс, който ще има и хотелска част и друга с ваканционни апартаменти. Разгърнатата му застроена площ ще е 30-40 хиляди кв. метра.

Пълният текст е публикуван тук


Последно в Лента